dimecres, 3 de desembre del 2014

Caminada mensual a Cassà (Dipsalut)




El proper dimarts 9 de desembre, dins del Cicle de Dinamitzacions del Dipsalut, s'oferirà la Caminada mensual a Cassà que duem a terme des del CAP. 
Horari: 9:30 a 11h. 
Inici de la Caminada: Parc Saludable al costat del CAP Cassà.

dilluns, 1 de desembre del 2014

APP: PREGUNTA POR TU SALUD

Aquesta aplicació permet l'elaboració de llistats amb preguntes que poden realitzar els pacients al personal sanitari (metge o infermera) en la seva pròxima consulta sent una important una ajuda per preparar la següent visita i evitar que alguns dubtes quedin sense resposta per un oblit. Els ciutadans poden aprofitar millor la consulta ja que poden apuntar aquells dubtes que tinguin per resoldre'ls en el moment de la visita i obtenir tota la informació necessària sobre la seva malaltia, tractament o prova diagnòstica.

A més de poder accedir a l'aplicació a través dels nostres terminals mòbils, hi ha la possibilitat d'accés a través de via web des de l'ordinador.
Nosaltres, com a sanitaris, tal vegada no ens resulta difícil recordar quines preguntes faríem en cas de ser nosaltres o un familiar qui estigués malalt. Però per a la majoria de persones el nerviosisme els pot provocar que quedin preguntes no formulades, algunes ben importants.
Per això aquesta aplicació ens sembla important. El pacient (o familiar) pot anar seleccionant o escrivint les preguntes necessàries en moments de calma de manera que cap dubte quedi sense resposta.
L'aplicació és molt intuitiva i permet seleccionar preguntes, en suggereix de noves i permet plantejar-ne de noves. Les preguntes es poden agrupar en col·leccions i s'hi pot anar escrivint la resposta del professional a mesura que es vagin resolent.
Preu: Gratis
Plataformes: iOS , Android

APPS Para RED



Entre el 24 de novembre i el 7 de desembre quan  es comprin determinades apps o compres dins l'app, d'entre les que participen a (PRODUCT)RED, el se import íntegre serà donat al Fons Mundial per poder combatre la SIDA a Àfrica.
Durant el Dia Mundial de la Sida (1 de desembre), per la compra d'accessoris o targetes d'Apple, es destinarà una part de l'ingrés a aquest fons mundial.

diumenge, 30 de novembre del 2014

DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2014

Demà, dia 1 de desembre de 2014, com cada any, es celebra el Dia Mundial de la SIDA.

Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món. Cada any, l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, elabora un comunicat amb un lema que es renova cada any i s’adapta a les directrius internacionals d’entitats com l‘Organització Mundial de la Salud, ONUSIDA o World AIDS, entre d’altres. En l’elaboració del Comunicat del Dia Mundial de la Sida hi col·laboren tant entitats publiques com privades, les quals volen expressar la solidaritat mitjançant la seva adhesió. Aquest any, sota el lema  “Seguim fent camí en la lluita contra la sida”, es vol fer un èmfasi especial en la importància de continuar impulsant el treball conjunt en l’abordatge d’aquesta infecció, remarcant la importància de continuar treballant de forma activa, conjunta, solidària i dinàmica per assolir l’objectiu fixat a nivell mundial.



Segons les dades de vigilància epidemiològica disponibles, s'estima que actualment viuen a Espanya entre 130.000 i 160.000 persones amb infecció pel VIH, de les quals aproximadament el 30%, desconeixen la seva situació perquè no han estat diagnosticades. Això suposa un problema de salut pública per diverses raons: 
  • No els permet beneficiar-se precoçment dels tractaments disponibles. 
  • Augmenta el risc de transmissió a altres persones.