dissabte, 22 de novembre del 2014

Butlletí Groc: Estatines per a tothom?


  • Si preneu estatines (medicaments pel colesterol), parleu amb el vostre metge/metgessa per tal de decidir si us convé seguir-la prenent o si pel contrari podeu deixar de prendre-la.
  • Si toma estatinas (medicamentos para el colesterol), consultad a vuestro médico para decidir si hay que seguir tomándolas o bien pueden retirar-se.
  • If you take statins (drugs for cholesterol), talk to your doctor to decide if you should continue taking it or conversely if you stop taking it.
  • Si vous prenez des statines (médicaments pour le cholestérol), parlez à votre médecin pour décider si vous devez continuer à prendre ou à l'inverse si vous arrêtez de le prendre.

divendres, 21 de novembre del 2014

dijous, 20 de novembre del 2014

DIA UNIVERSAL DEL NEN: 20 de Novembre 2014

El Dia Universal del Nen, que es celebra tots els anys el 20 de novembre, és un dia dedicat a tots els nens i nenes del món. 
És un dia de celebració pels avenços aconseguits, però sobretot és un dia per cridar l'atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament. 
UNICEF treballa tot l'any per aconseguir canvis reals en la vida dels nens i les nenes, i el Dia Universal del Nen és un moment clau per sumar-nos a aquesta crida mundial a favor de la infància i dels infants més vulnerables. 


dimecres, 19 de novembre del 2014

GRAN RECAPTE. 27-28 Novembre 2014

Els centres de l'ICS i de l'IAS de nou s'apunten al Gran Recapte, els dies 27 i 28 de novembre Sumant és com guanyem, d’això n’estem segurs tant el Banc dels Aliments de Girona com l’Institut Català de la Salut i l’Institut d’Assistència Sanitària Els centres de l'ICS i de l'IAS de nou s'apunten al Gran Recapte, els dies 27 i 28 de novembre. Sumant és com guanyem, d’això n’estem segurs tant el Banc dels Aliments de Girona com l’Institut Català de la Salut i l’Institut d’Assistència Sanitària. I és per això que per segon any consecutiu hem volgut sumar els nostres esforços i els nostres recursos per fer encara més solidària la campanya del Gran Recapte. El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics que es realitza en mercats i supermercats, per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. De nou tornem a sumar esforços i les xarxa de centres de salut de l’ICS i de l’IAS seran un punt més de recollida. Aquest any el Gran Recapte serà els dies 27 i 28 de novembre. En l'edició del 2013, gràcies a la col·laboració dels professionals del l’ICS i l’IAS als nostres centres es van recollir prop de 4 tones d’aliments. Enguany, des del Gran Recapte prioritzen la recollida de llet, oli, conserves de peix, sucre, farina, llegum cuita, conserves de tomàquet i alimentació per a nadons (pots de verdura i fruita, cereals, llet en pols...).  

dimarts, 18 de novembre del 2014

Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics

Avui, 18 de novembre es celebra el Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics.

Aquesta jornada pretén conscienciar professionals, autoritats sanitàries i pacients sobre els efectes d'aquesta problemàtica sanitària, promovent un ús correcte d'aquests medicaments per evitar l'abús d'ells i un dels seus devastadors efectes com són les resistències bacterianes. 

A la pàgina web del Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics podem trobar diversos materials informatius en diferents idiomes, dirigits tant a professionals com a pacients, així com material utilitzat per a campanyes institucionals.

Consulteu el fulletó de promoció del Ministerio fent clic a la següent imatge.






Resistències bacterianes a antibiòtics

dilluns, 17 de novembre del 2014

Baixes laborals: així afectarà als treballadors el Nou Decret

A partir del dia 1 de setembre de 2014 ha entrat en vigor el nou Real Decreto 625/2014, de 18 de Juliol, que inclou mesures per millorar l'eficàcia i control de les baixes laborals (Incapacitat Temporal) durant els primers 365 dies de la seva durada.
Això implica alguns canvis que afectaran tant als treballadors, a les empreses i als propis professionals sanitaris.
Aquest decret introdueix una sèrie de novetats que afecten sobretot al grau d'intervenció de les Mútues per controlar les baixes laborals i als temps determinats per emetre els comunicats de confirmació. 

diumenge, 16 de novembre del 2014

Què cal saber de les CIGARRETES ELECTRÒNIQUES




El mercat de les cigarretes electròniques ha crescut ràpidament. Tot i que es publiciten com a productes segurs i no hi ha restriccions de venda, no existeixen estudis a llarg termini que en demostrin la seguretat, i a curt termini poden tenir efectes respiratoris similars als de les cigarretes convencionals.


Si en voleu saber més, feu clic sobre la imatge.


Si encara teniu més dubtes, feu clic sobre preguntes i respostes.


Podeu veure aquest vídeo per informar-vos més: http://youtu.be/_EAmehU2FSs